Rokaj Fest - Trilogija: Drugi dan - 04.07.2009.

Samo 10 sati nakon što je završio prvi dan Rokaj Festa, počeli su nastupi na Warm Up stageu smještenom kod kampa izvan festivalskog prostora. Na njemu su se od ranih popodnevnih sati izredali redom mladi bendovi. Nakon njih krenuo je i službeni program samog festivala.

 
Dosh Lee, Morso i Mlyk smo nažalost morali propustiti, zbog napornog prvog dana, a i godine su već tu. No Toy Dollse nikako nismo smjeli propustiti. I bolje da nismo jer su nam stari punkeri pružili jednu odličnu svirku i svakako među najboljima u dosadašnjem dijelu festivala. Vrhunski nastup upotpunili su zafrkancijom i tako pokazali mlađim naraštajima kako se radi pravi show. Jedini minus ide organizatorima koji su ih stavili ipak malo prerano.
 
Nakon Toy Dollsa dolaze Let 3 na glavni stage oko 21h, sa mnogobrojnim rekvizitima. Let 3 je pružio ono što smo i očekivali od njih, mijenjali kostime, pucali čepove iz stražnjica, a između su i odsvirali sve svoje hitove (Tazi tazi, Mamne Baneta, Kurcem u čelo, Izgubljeni, Sedmi kontinetio, Profesor Jakov…) i tako popunili sat vremena svoje predstave. Kako je završio Let 3, tako je počeo Hard Time na stageu pod šatorom, gdje u nešto više od pola sata žestoke svirke odsvirao svoje hitove i predstavio svoj novi album.
 
Nešto prije 23h na glavnom stageu pojavio se Primal Scream. Ovi Britanci u svojoj karijeri koketirali su sa raznim glazbenim pravcima, od dancea, psihodelije do garage rocka. I to sve su nam jučer i pokazali. Svirku su upotpunili i odličnim filmovima koje su puštali na videozidovima (svakako je upečatljivo slušati stih Beatifull Future uz prikaze bombardiranja i atomskih bombi).
 
Publika se nakon Primal Screama preselila pod šator. Makedonski Superhiksi su tamo dobili zadatak da probude publiku nakon hipnotizirajućeg nastupa Primal Screama. Zadatak su uspješno obavili, jer na ska-punk-reggae zvukove nitko nije ostao ravnodušan. Uz stare hitove (Mašenka, Du Ga Ga, Novo Leto…) predstavili su i novi materijal i proslavili 15 godina postojanja.
 
Poslije energične svirke Makedonaca, vrijeme za polazak kućama se nažalost približio, pa smo se uz etno zvukove Cinkuša polako udaljavali od Jarunskog otoka, ali samo na kratko. Jer nas čeka završna porcija rokanja, uz Razorlight i The Charlatanse bit će to pravi završetak ovog vikenda. Vidimo se u prvim redovima.
 
V. Kule
izvor: Soundguardian.com